Boeken

Hoewel Ziek van angst er misschien vreemd uitspringt tussen mijn autobiografieën, heb ik het nog steeds over hetzelfde: maatschappelijke toestanden.  Over moed, vriendschap, de kracht van liefde en vertrouwen. Over grenzen, integriteit, manipulatie, gedwongen ‘hulp’, bedreigingen en psychologische oorlogsvoering. In ieder boek komt een Beschermer voor, iemand die voor de hoofdpersoon heel belangrijk is.

De oplettende lezer heeft allang door dat de verhalen in elkaar overgaan.

Ziek van angst lijkt misschien minder persoonlijk. Niets is minder waar. Mijn levensverhalen gaan, het woord zegt het al, over mijn eigen leven en ervaringen. Ziek van angst gaat over mijn dromen, mijn belevingswereld, mijn angsten en is daarom veel intiemer dan Collision of Afwijkend en toch zo gewoon. Ik geef mijn ziel bloot. Het verhaal is niet letterlijk gebeurd, maar evengoed een soort van waar. Iedereen creëert zijn eigen werkelijkheid.

Beschrijving Ziek van angst

Het jaar 2166. De samenleving is in de greep van angst. Sinds tientallen jaren heerst er een duistere orde: het Worldwide Prostration Collectief, die de macht wil grijpen en nazi-ideologieën erop nahoudt. Het wil de wereld hervormen, wat tot een Derde Wereldoorlog leidt. Bloodflowers hoeven onwillige personen niet dood te maken of op te sluiten om ze buitenspel te zetten. Ze laten Zwarte Wolken los, die op levende energie afkomen en die aftappen, tot iemands wil breekt.
In de eigenwijze, twaalfjarige Connor groeien aspiraties om het tegen het WPC op te nemen. Wanneer zijn ouders verdwijnen, sterkt hem dat alleen maar hierin. Samen met Megan, zijn zusje van vijf jaar en Alan, die als een oom voor hen is, stevent hij af op een Duistere Zone waar niemand vrijwillig naartoe zou gaan. Connor lijkt beter in staat de beproevingen het hoofd te bieden dan de autoriteiten en hij vindt zijn moeder en vader. Wat de confrontatie met het WPC voor hem en de anderen betekent en hoe het hen achtervolgt kan niemand overzien…

Psychologische thriller.

Naar het boek

Collision Engagement

Dit is het vervolg op ‘Collision De catastrofe’. Nog steeds kan Sarah Morton zich nauwelijks staande houden. Ze is helemaal opgebrand. De strijd met haar leraar Gustaaf gaat intussen onverminderd door. Onverwachts blijkt Gustaaf lang niet haar ergste bedreiging te zijn. Op dat punt beland lijkt er al geen uitweg meer mogelijk… Ook het leven dat ze pas over jaren zal hebben, lijkt afgrijselijk betekenisloos.
Een ontmoedigende en frustrerende periode, waarin haar idealisme en het schoolse realisme lijnrecht tegenover elkaar komen te staan, breekt aan. Dan stort er opnieuw iemand in elkaar, die erg belangrijk is geworden voor Sarah.

Auteur: Sarah Morton

ISBN: 978-90-484-1068-2

Uitgeverij: Free Musketeers

Collision. De catastrofe

Sarah Morton kan niet leven met wat een leraar, Gustaaf, heeft gedaan. Vorig schooljaar viel hij haar lastig. Sarah vermoedt dat andere leerlingen ook onder zijn gedrag lijden.
Er werkt ook een spelbegeleidster op school, Luka. Sarah vindt haar bijzonder en ze raakt steeds meer op Luka gesteld. Ze ziet in haar een geduchte medestander en is vastbesloten te vertellen over Gustaaf. Maar plotseling verschijnt Luka niet meer… Sarah mist haar zo schrijnend, dat het keer op keer escaleert. Na maanden van kwellende onzekerheid komt ze iets schokkends over Luka te weten. Zal Luka van haar voetstuk vallen?

Auteur:    Sarah Morton
ISBN:    978-90-484-0388-2

Uitgeverij: Free Musketeers

Afwijkend en toch zo gewoon:

Sarah was er in haar prille jeugd van overtuigd dat ze een normaal, alleen wat eigenzinnig kind was. Haar omgeving zag echter dat haar gedrag afweek van dat van de meeste andere kinderen.
Toen de diagnose autisme was gesteld, had dat zekerheid moeten bieden en een basis om adequaat met haar om te gaan. In plaats daarvan begon de angst, de afwijzing en langzame touw- trekkerij. Geen basisschool durfde haar nog toe te laten nu ze dit etiket had.

Op haar twaalfde belandde ze op een school voor Zeer Moeilijk Opvoedbare Kinderen. Met het verstrijken van de jaren kwam ze er steeds meer achter hoe de buitenwereld tegen haar anders-zijn aankeek. Dat zelfs beroepskrachten haar dieper in de problemen konden brengen — in plaats van hulp bieden om een zinvol leven op te bouwen.
Toen de school ervan overtuigd was dat ze het niet ging redden buiten een beschermde omgeving en haar niet in staat achtte om zelf keuzes te maken, leken haar kansen op een toekomst zoals ze die zelf in gedachten had, helemaal verkeken.

Schrijver: Sarah Morton

Uitgeverij: Aristoscorpio

ISBN: 9789089730121

Beoordeling Boeken