Recensie Wat je niet verteld is… door schrijverspunt

Wat je niet verteld is… – Sarah Morton

’Wat je niet verteld is…Over kinderen in de baarmoeder, in het gezin en in de maatschappij’ zegt zo ontzettend veel, maar zegt vooral ook een heleboel over jezelf! Je kruipt in de huid van een kind en bekijkt door diens ogen hoe het de omgeving ervaart en doorziet dat die heel anders is dan wij soms denken.

Het boek vertelt je hoe je perfectionistische, vrije, zelfstandige of angstige kinderen creëert en dat jij als opvoeder wel degelijk invloed hebt op het gedrag. In talloze voorbeelden wordt aangegeven hoe je het welzijn van een kind kunt stimuleren of juist tekort kunt doen.

Het boek heeft mij een spiegel voorgehouden en (in)zicht gegeven in mijn eigen valkuilen en blinde vlekken. Het heeft mij tevens bruikbare handvatten gegeven om mijn manier van handelen in een aantal situaties aan te passen ten opzichte van mijn eigen kinderen. Het heeft een stukje bewustwording teweeg gebracht. Door de praktijkvoorbeelden werd ik regelmatig met mijn neus op de feiten gedrukt en op een natuurlijke manier geconfronteerd met mijn eigen tekortkomingen.

Door de logische opbouw (van embryo in de baarmoeder naar het kind in het gezin en in de maatschappij) leent het boek zich uitstekend voor (toekomstige) opvoeders / hulpverleners van jongere, oudere of zelfs ongeboren kinderen. Ieder herkent wel iets. Kortom een echte eye opener.

© Monique de Vries / Schrijverspunt

Datum toegevoegd: 05/06/2012 door Redactie Schrijverspunt

Wat je niet verteld is …
Over kinderen in de baarmoeder, in het gezin en in de maatschappij
Auteur: Sarah Morton
Uitgeverij: Deniesa
ISBN:978-90-815775-0-2
Prijs: € 19,95

Website: www.lezerspunt.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.