Recensie Wat je niet verteld is… door Gezinspiratie

Een aantal maanden geleden ontving de redactie een mail van Sarah. Ze had ons online magazine gevonden en vond het erg leuk. Goede binnenkomer, want dat vinden wij zelf ook 😉 Sarah schreef columns, zo vertelde ze, maar had ook een boek geschreven. Of we in beiden geïnteresseerd waren. Graag wilden we dan eerst haar boek lezen, lees onderaan onze recensie!

Boek: Wat je niet verteld is… Over kinderen in de baarmoeder, in het gezin en in de maatschappij

Over de invloed van de kindertijd. Wat een kind meemaakt als embryo, foetus, baby, kleuter, schoolkind en tiener. Over
opvoedkundige dogma’s, over stress, haast en kramp. Wat alledaagse momenten, zoals in de buggy, voor invloed hebben op een kind. Hoe we kunnen begrijpen wat een kind werkelijk nodig heeft en ons kunnen bevrijden van vastgeroeste patronen en overtuigingen. De rol van deskundigen en wat een zinnigere manier zou zijn om mensen te helpen.

Wat je niet verteld is…, is ontstaan vanuit de behoefte aan een gezonde samenleving en om kinderen een stem te geven die dagelijks tegen de realiteit moeten vechten.

Gezinspiratie las het boek. Dit is wat wij ervan vonden:

Sarah Morton laat je in haar boek kennismaken met haar inzichten en opvattingen met haar visie op ‘het algemene beeld van kind-zijn, opvoeding en ouderschap’. Is het dan een opvoedboek? Nee. Naar mijn mening is het boek van Sarah een bewustwordingsboek. Los van het feit of je haar inzichten deelt, zet het aan tot denken…

Jouw eigen opvoeding is de basis van wat je – bewust of onbewust – doorgeeft aan jouw kinderen. Ook als dit niet zo positief is geweest. Redelijk ontsluierend ontmanteld Sarah de romantiek uit het ouderschap. Wat dan over blijft is het zicht op de ouder – kind relatie. Is dit dan de werkelijkheid? En zo ja, kies je er dan voor om die te willen zien? Confronterend is het boek zeker. Net als helder. En de opsomming van situaties maakt het soms zwaar om te lezen. De diepte van de beredeneringen, maken dat je het boek zo nu en dan echt even weg moet leggen om de stof te overdenken, te integreren met je opvattingen tot dan toe.

Dit boek is een verrijking voor je innerlijke dialoog, het reikt handvatten om je gevoelens en gedachten over je eigen jeugd en dat wat je jouw kinderen meegeeft eens te overdenken.

Bron: www.gezinspiratie.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.