Een code in plaats van pillen

Stel dat er een pil bestaat, die helpt bij iedere kwaal, hoor ik mensen wel eens zeggen.
Onlangs las ik De Healing Code, van Alex Loyd.

Tijdens een reis kreeg de auteur een openbaring, een inzicht. Zijn vrouw leed al twaalf jaar aan depressies. Al bibliotheken vol met zelfhulpboeken had ze gelezen. Alex Loyd had een succesvolle privépraktijk voor counseling en alternatieve therapieën en ook hij reisde stad en land af om een remedie voor haar te vinden.
Met de remedie die de Healing Code zou gaan heten, knapte ze op en kreeg ze een leven, in plaats van een lijden.

90% van onze overtuigingen en herinneringen zijn onbewust.
We ondermijnen onszelf. Om een gelukkig en zinvol leven te leiden, is het nodig de bron van onze problemen te genezen.

Voor een klein, weerloos kind kan een ‘onschuldig’ voorval, diepe indruk maken.
Niet mee mogen doen, afwijzing en onbegrip zijn thema’s waar de meesten van ons wel te maken hebben gekregen.
In het boek staat een voorbeeld van een kleuter dat geen ijsje kreeg en haar zusje wel.
De moeder zei: “Als je tussen de middag goed eet, krijg jij ook een ijsje.”
Hoewel de moeder het vast goed bedoelde, trok het meisje de conclusie dat zij niet de moeite waard is. Ze voelde zich afgewezen en buitengesloten.
Niet dat een enkele gebeurtenis je leven zou verpesten. Er zal ongetwijfeld vaker zoiets gebeurd zijn. Het kind moet op een of andere manier met de afwijzing leven.
Ervaringen komen bij zulke jonge kinderen nog direct binnen, zonder tussenkomst van het logische denken.

Hoe dieper de wond, hoe vaker de oude pijn geactiveerd wordt. Bij alles wat aan het trauma herinnert, reageert het lichaam alsof er direct gevaar is.
Maar ook helemaal niets voelen, is een teken van een afgeschermd trauma. Ons hart zit op slot.
Wat we meemaken slaan we op in ons celgeheugen. Van ongezonde overtuigingen afkomen is niet eenvoudig, omdat het meeste onbewust is. Met positief denken veranderen we alleen hetgeen waarvan we ons bewust zijn. Al het andere verdringen we. Er blijft iets dwarszitten.
Met je bewuste geest kun je kiezen voor gezonde en liefdevolle beelden, gedachten en herinneringen. Aan het onderbewuste doe je echter niets via deze weg.

Bij een stressreactie passeert ons onderbewuste ons verstand. De aanleiding van een ziekte is altijd spanning. Het kan komen door onverwerkte gebeurtenissen en conflicten of door omstandigheden die nu spelen.
Ons innerlijke alarm is bedoeld voor noodsituaties. In de huidige maatschappij staan we constant onder druk. Ons lichaam krijgt onvoldoende de kans om zichzelf te repareren en te ontspannen.

Er staan voorbeelden in het boek van mensen die van kanker genezen zijn.
Een van de vertellers is genezen van de dodelijke spierziekte ALS. Verder ken ik geen verhalen van mensen die zoiets overleefd hebben, het loopt altijd fataal af.
Een vrouw met een kritische moeder, werd jarenlang geleefd door faalangst. Ze voelde zich onhandig en dom. Ook hun relatie was verstoord. Toen haar herinneringen waren genezen en de overtuigingen opgelost, kon ze het bijleggen met haar moeder en kon ze blij zijn met zichzelf.
Ook was er een vrouw die gezond en gelukkig was, totdat ze drie jaar eerder was verkracht. Ze was een geestelijk wrak en dreigde alles kwijt te raken wat haar lief was, ook haar gezin. Hoewel ze onafgebroken therapie en counseling heeft gevolgd, vond er geen verwerking plaats.
Toen ze de codes ging proberen, veranderde haar toestand na een week. Ze kon zichzelf weer zien zoals ze was, liefde geven en ontvangen en ze beleefde niet alles meer vanuit pijn. Ze kreeg haar leven terug.

Aanvankelijk moest ik wat weerstanden overwinnen, waaronder het bidden, dat onderdeel uitmaakt van de oefeningen. Hoewel ik anders wars ben van methodes, vond ik dit het proberen waard.
Voor mij is God niet verbonden aan een religie. Het is de universele liefde, die voor iedereen beschikbaar is die ervoor openstaat. Zo begrijp ik Alex Loyd. Zelf is hij christelijk, maar het is niet nodig om hetzelfde geloof aan te hangen, om de Healing Code te kunnen doen. Het zijn natuurwetten en het gaat ook over kwantumfysica. Pijnlijke ervaringen kunnen ons energiepatroon verstoren, terwijl liefde en inzicht genezend werken. Energie staat aan de basis van onze geestelijke en fysieke gesteldheid, daarom dienen we klachten ook energetisch te benaderen.
Voortdurend ontvangen en zenden we informatie, ook als we ons daar helemaal niet mee bewust zijn.
Het lukt me steeds vaker om liefdes-energie te ontvangen.
Naarmate ik meer thema’s heb verwerkt, blijf ik rustiger in stressvolle momenten, die me anders van streek zouden maken. Zaken kan ik veel gemakkelijker naast me neerleggen.

Soms vond ik de verhalen wat romantisch en Amerikaans.
Ook staan er wat boude beweringen in het boek, zoals: ‘Voor het vijfjarige meisje was het gebeuren met het ijsje bijna net zo ernstig als voor de volwassene de verkrachting‘.
De oplettende lezer zag allang hoe ervaringen die volwassenen afdoen als een kleinigheid, bij
kinderen diep binnen kunnen komen. Moeten deze gebeurtenissen echt zo naast elkaar gezet worden?
Meteen legt de auteur uit wat hij bedoelt: hoe de conclusies van de twee vrouwen op elkaar lijken: ‘Er is iets mis met me, hoe kan iemand van me houden?’
Veel omstandigheden ervaren ze als een noodtoestand.
Niettemin blijft het me onduidelijk welk punt hij precies wil maken.

De code geneest geen lichamelijke of emotionele klachten. Het richt zich op beelden en herinneringen in het hart. De thema’s in ons leven die ons in het hart geraakt hebben. Wanneer we deze kunnen vinden, ontzenuwen en genezen, verdwijnen ook de symptomen en de stress.
Wanneer we de helderste of vroegste herinnering kunnen oplossen, genezen vaak ook de andere herinneringen die eraan vastzitten.
De oefeningen in het boek zijn eenvoudig.
Het is als jezelf resetten en weer ruimte en helderheid te kunnen ervaren.
Zo zijn er nog veel meer thema’s. Het voelt als een grote opruiming en het is rustgevend en krachtig.

Een van mijn thema’s was afwijzing, verstoting en ongewenst zijn. Toen ik bijna twaalf jaar was, dreigde er een opname in een kinderpsychiatrische kliniek. Thuis ging het niet goed, ik had veel ruzie met mijn broertje. We konden elkaar jennen.
Ook met mijn moeder had ik steeds strijd. Bijna alles zou aan mij liggen. Het idee weg te moeten, sloeg alles. Hoewel ik met mijn vader een hechte band had, werkte hij ook mee om me uit huis te krijgen. Zo voelde dat.
Hoewel het niet doorging – mijn ouders vonden het toch sneu – heeft het me lange tijd achtervolgd.
Steeds meer ben ik in staat om me weer welkom te voelen op aarde.

Het is mijn vader die me wees op het boek.
Wat één van zijn thema’s was, zal geen verrassing zijn.
Hij ging vaak mee in de waarheid van iemand anders. Zo kan er een verbinding zijn. Er is werkelijk contact. Helaas verloor hij zichzelf hierin. Hij waaide met de winden mee en ging zelfs praten als de ander. Soms herhaalde hij uitspraken letterlijk.
Bijna iedere deskundige die hij sprak, was het erover eens: hij moest minder meegaan in mijn belevingswereld. Ik moest leren meedraaien in de maatschappij. Welke maatschappij? Ik stond overal buiten.
Het heeft ons allebei pijn gedaan. Ik wist niet beter of zijn veranderde houding lag aan mezelf. Want zelf was ik ook al veranderd door de situatie op school.
Onze vertrouwensband kraakte in z’n voegen. Juist doordat hij steeds meeging in de wensen van anderen, liet hij geliefden in de steek. Onbewust. Ik voelde hoe ongelukkig hij was.
Onze band is langzaamaan hersteld. Mijn vader durft zijn eigen gevoel en intuïtie weer te volgen.
Ik neem hem niets meer kwalijk. Hij heeft zichzelf niet gemaakt. Hij handelde naar eer en geweten, alleen was het niet meer zijn eigen inzicht. Hij was iemand anders geworden. Allebei zijn we opgelucht dat hij weer op aarde beland is.

Website: www.thehealingcodes.com/

 

This entry was posted in Actueel, Andersdenkenden, Bewustzijn, Boeken, Kinderen, Levensverhaal, Maatschappij, Open brief, Persoonlijke ontwikkeling, Schrijven, Ziektebeelden and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.