Het experimentator-effect.Geachte redactie,De afgelopen jaren heb ik hard gewerkt aan een boek over de invloed van de gedachten op de gezondheid en de wereld om je heen. Het boek is inmiddels uitgebracht en is goed ontvangen.

Spiritualia schreef: “In welke mate beïnvloedt de onderzoeker het onderzochte? Indien je ooit de film ‘Further down the rabbit hole’ hebt gezien, het vervolg op ‘What the Bleep do we know!?’, dan heb je reeds een idee verkregen van het zogenaamde ‘Double-split experiment’. In dit boek wordt het niet enkel en alleen veel duidelijker omschreven, maar dient het ook als één van de meest belangrijke uitgangspunten. Dit werk is een aanrader. Hoe absurd het ook klinkt: het is der-mate goed, dat ik je aanraad er twee van aan te schaffen.”

Scientias schreef: “Wat is de werkelijkheid? Het is een interessante kwestie, maar wel eentje die veelal wat abstract blijft. Maar niet in het boek van Vrijdag. Met behulp van wetenschappelijke onderzoeken en aansprekende voorbeelden brengt hij deze fascinerende gedachtegang tot leven. Wie gek is op harde wetenschap en niet terugdeinst voor wat wetenschapsfilosofie zou dit boek toch echt een kans moeten geven. Alleen al vanwege de vele razend-interessante studies die Vrijdag aanhaalt, is zijn boek de moeite waard. Het kan uw kijk op de werkelijkheid voorgoed veranderen. Bovendien roept het boek ook genoeg andere interessante vraagstukken op. Want als we de werkelijkheid (deels) zelf scheppen met onze gedachten, kunnen we deze misschien ook (deels) met onze gedachten veranderen en verbeteren?”

Grenswetenschap schreef: “Er zijn van die boeken waarbij je als lezer een gezonde jaloersheid voelt voor de schrijver. Omdat je zelf zo’n kunstwerk had willen schrijven, maar stiekem weet dat het talent daarvoor ontbreekt. ‘Het Experimentator Effect’ is zo’n boek. Een een meesterwerk in zijn genre. Voor zover er al een genre is waar dit helemaal in past. De schrijver verdient een serenade op de loftrompet. Er zijn weinig mensen die in hun eerste werk kunnen neerzetten wat hij voor elkaar kreeg. Wetenschappelijke pageturners, die zijn niet bepaald dik gezaaid.”

Ik zou u willen verzoeken om wat aandacht aan mijn boek te besteden. Kort in de vorm van een aankondiging, of misschien wat uitgebreider als u daar iets voor voelt.Indien u daarvoor een recensie-exemplaar wilt ontvangen, stuur ik u er graag een toe. Op de website – www.experimentator-effect.nl – staan enkele leesfragmenten en de volledige recensies met bron.


Met vriendelijke groet,

Peter Vrijdag

 

Titel: Het experimentator-effect.

Subtitel: Op zoek naar scheurtjes in de werkelijkheid.

ISBN: 9789081878500

Auteur: HP Vrijdag

Prijs: 22,90 euro

Uitgever: Agnost

Taal: Nederlands

Aantal pagina’s: 303

Gewicht 495 gram

Afmeting: 23x15x2,8 cm

Verkrijgbaar via: de boekhandel en www.experimentator-effect.nl

Als je ‘s morgens je ogen opendoet, stroomt hij naar binnen. Onze werkelijkheid… We ruiken, voelen, horen, zien en proeven ‘m. Maar bestaat hij eigenlijk wel? Wat is echt en wat beelden we ons in? Het experimentator-effect voert ons langs de broze wanden van de realiteit die we normaal nooit zien, maar waar we iedere seconde van de dag mee te maken hebben. Natuurwetten, tijd, toeval en voorgevoel; als een chirurg legt de auteur de mechanismen achter onze werkelijkheid bloot. Wetenschapsfilosofie tot aan het gaatje, leerzaam, onthullend en inspirerend!

Perbericht_augustus_2012

This entry was posted in Actueel, Andersdenkenden, Bewustzijn, Dromen, Maatschappij, Onderzoek, Persoonlijke ontwikkeling and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.