Hyperactieve subsidies

De gedachte dat ADHD door inferieure voeding komt is helemaal niet nieuw. Al in de jaren 30 van de 20e eeuw constateerde Weston Price dat voeding cruciaal is voor lichamelijk en geestelijk welzijn. Dat is voor iedereen de meest logische zaak van de wereld behalve voor hedendaagse wetenschappers; die zijn vrij verbaasd dat gezonde voeding voor mentale stabiliteit zorgt.Frisdrank, chips, chocola, snackfood en snoepgoed zorgen voor verminderde mentale vermogens. Datzelfde geldt voor witmeelproducten en alles waar suiker in zit. Ook de beroemde E-nummers vallen in de categorie ´slecht voor het geestelijk welzijn´.

De sterke ADHD-medicijnen zoals ritalin, strattera en dexedrine zijn voor kinderhersenen puur vergif met nare bijwerkingen. Niet zelden krijgen de kinderen meer problemen door de medicijnen zodat er door artsen wordt voorgesteld om nog meer medicijnen te slikken. Door onwetendheid geven de ouders toe aan de wens van de artsen, die in feite niet meer dan vertegenwoordigers of verkopers zijn van de farmaceutische industrie. Een arts zal vanuit zijn opleiding niet snel zeggen dat voeding een oplossing is omdat artsen daarover geen informatie in hun opleiding krijgen; voeding valt onder een andere opleiding.

Overigens werkt in Nederland het schoolbestuur ook mee aan het diagnosticeren van kinderen met ADHD. Voor een zogenaamd ADHD-kind krijgt een school meer geld van de overheid dan een normaal lerend kind. Daardoor is er een tendens ontstaan om kinderen extra snel tot ADHD-geval te bestempelen en het vol te proppen met ongezonde en averechts werkende medicijnen. Daarnaast zijn er zelfs ouders die het schoolbestuur onder druk zetten om hun kind als ADHD-geval te laten bestempelen. Sommige ouders lijken het belangrijk te vinden dat hun kind een ´speciaal geval´ is.


http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/116771-adhd-komt-door-westerse-voeding.html

 

This entry was posted in ADHD, Kinderen, Maatschappij, Medicatie, Moderne opvoeding, Onderzoek, School and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.