Lezing: “ADHD, Autisme, Dyslexie … probleem of gave?”

“ADHD, Autisme, Dyslexie … probleem of gave?”
En wat zijn de invloeden van deze labels op onze kinderen?

Zeg je wel eens: “Het lijkt wel of iedereen tegenwoordig iets mankeert?”
Heb je wel eens het gevoel dat niet onze kinderen gek geworden zijn,
maar dat de samenleving minder begripvol lijkt?
Zet je wel eens vraagtekens bij al die medicijnslikkende kinderen?
Herken je dit en zoek je “een ander geluid”, kom dan op 19 september naar de
Centrale Bibliotheek van Almelo!

Voor meer informatie: Flyer Lezing Almelo 19 sept 2012

Hoi Tjerry,

dank voor het delen! Het is een indrukwekkend verhaal. Aan het begin afstandelijk verteld, alsof je jezelf van een afstandje bekijkt. Hoewel het verhaal van de couveuse weer mooi gezegd is. Als dit je eerste kennismaking is met je wereld, dan is het zeker logisch dat je een muurtje om je heen bouwt.
Later in je verhaal, wordt het sowieso meer vanuit je eigen ervaringen en minder vanuit observatie.

Bij mij heeft autisme geen duidelijke oorzaak, ik zie het als een deel van mijn eigenheid. Stress, paniek en nergens iets van begrijpen, dit komt wel voort uit ervaringen. Bij mij helpt het ook me te leren uiten en ook de rust op te zoeken.
Mijn levensverhaal kun je hier lezen: http://afwijkend-en-toch-zo-gewoon.nl/

Zeker sta ik open voor ervaringen en ik ga binnenkort denk ik eens contact opnemen met deze werkgroep.

11 jaren geleden
tjerry
Sarah Morton

Hoi hoi. ik heb zelf autisme gehad maar ben daaruit gekomen. mijn verhaal uit 2009 staat op deze link: http://www.werkgroepcheiron.nl/ervaringsverhalen/ het verhaal heet hart en hoofd. nu zou ik het verhaal deels anders vertellen en ontbreekt natuurlijk mijn verhaal van de afgelopen drie jaar waarin ik de wereld zonder autisme heb mogen ervaren. soms keert de autisme als verdedigingsmechanisme even terug maar ik weet wat ik moet doen om me te openen en eruit te blijven. Ik ben benieuwd of je interesse hebt in contact en delen van ervaringen en visies. ik hoop er bij te zijn in almelo in september. groetjes. tjerry

11 jaren geleden

Beoordeling Lezing: “ADHD, Autisme, Dyslexie … probleem of gave?”.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This entry was posted in 2012, Actueel, ADHD, Andersdenkenden, Behandeling, Bewustzijn, Deskundigen, Heersende normen, Kinderen, Levensverhaal, Lezing, Maatschappij, Medicatie, Moderne opvoeding, Onderzoek, Ouders, Psychiatrie, School, Taboe, Ziektebeelden and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.