Positief denken, je wensen voor een betere wereld uitspreken.

Door Frederika, ervaringsdeskundige.

Uit de praktijk hoor ik van anderen verhalen dat jeugdzorg mensen tegenwoordig op een andere manier begeleiden, door wel zorg te geven in de thuissituatie aan moeder en kind, en daar houd ik aan vast, dat er werkelijk hulp komt voor de medemens.

Tuurlijk heb ik ook gehoord dat het niet altijd zo is en heb ik zelf negatieve dingen meegemaakt met jeugdzorg.

Maar als BDE-er weet ik hoe belangrijk het is om positief te denken, om je wensen, op een betere wereld, uit te denken en vervolgens uit te spreken, allereerst voor jezelf en vervolgens je best te doen om die wensen uit te voeren met je eigen goede inzet voor een andere (mooie) wereld.

Het is altijd de vraag wat je wenst en wat je vervolgens krijgt, op wat voor een manier dan ook, cq wat het Universum voor je in petto heeft.

Als BDE-er weet ik dat de Liefde in het Universum ALOM is. Overal is Liefde, de Engelen hebben alleen maar LIEFDE voor ons mensen op Aarde en niets anders!

Voor mij zijn de Engelen onze overleden dierbaren, hen met wie je in dit Aardse leven een Liefdesband had(den), die nooit doorgesneden wordt, ook niet als degene van wie je houdt overgegaan is naar het Eeuwige, wat volgens bepaalde theorieën ook niet Eeuwig is… Ik werd heel erg lang vastgehouden voordat ik in mijn eerste incarnatie mocht gaan, omdat ik zelfmoord had gepleegd in een eerder leven. De keer daarna toen ik terug kwam was ik een doofstomme jongeman die dood ging in een kerker vanwege onbegrip van zijn omgeving. Nu ben ik Frederika, een vrouw, in tegenstelling tot de vorige keren. En ik werd weer opgesloten in de kerker van de psychiatrie, terwijl mij een vrij leven beloofd was in het Universum, waarin ik mijn eigen dingen mocht gaan doen op Aarde en niet voortijdig zal sterven.

Laat je niet beheersen door de Angst, maar laat je motiveren door de Liefde voor jezelf, maar bovenal voor je medemens, in wiens ogen je een stuk van je eigen ziel gespiegeld ziet.

Als je goed kijkt in de ogen van de ander dan zie je wie je werkelijk bent: Een mens op Aarde, die gezien wordt.
Angst is het tegenover gestelde van Liefde, volgens de Celestijnse Belofte: Je krijgt angst omdat je te weinig Liefde hebt voor de dingen/ mensen/ voor wat je bezighoudt.
Alles is een illusie, maar dat wat je bedenkt overkomt je: Mijn echtgenoot had angst om dood te gaan van alvleesklierkanker en hij is gestorven aan zijn eigen angst.
Mijn echtgenoot was angstig dat ik in de psychiatrie zou belanden na zijn dood en dat ik dan mijn kinderen, ons gezin dan zou kwijt raken, vooral ook onze verstandelijk beperkte dochter. Zijn angst is in werking gezet en op mijn pad gebracht, omdat ik er toen niets aan kon tegenhouden, omdat ik moest wennen aan een ander leven, zonder hem (dat is rouwverwerken).

Een ding is zeker, dankzij mijn eigen mantra ben ik bevrijd uit de klauwen van de psychiatrie. Dankzij mijn eigen mantra, en die van mijn dochter, is zij weer thuis komen wonen.
Dat was een bewuste keuze!

Ieder van ons gaat diens eigen mantra/ kiest het eigen levenspad.

De mantra voor mijn kinderen en familie is Liefde en vrede en begrip en geborgenheid vinden bij elkaar, wij samen… Een loodzware mantra waar nauwelijks beweging in komt, maar die ik(wel) de wereld in breng, (vooral ook naar mijn familie toe)
Ik heb ook een mantra voor de psychiatrie, jeugdzorg en de rechtspraak. Dat het in de openbaarheid komt hoe ze met mensen omgaan en dat ze vanuit de druk die dan ontstaat wel moeten veranderen. Die mantra loopt, er komt beweging en de beweging wordt groter.
Jeugdzorg, rechters en psychiatrie komen in de picture: het wordt openbaar gemaakt en het zal veranderen.

Een ideale wereld, die bestaat uit ALLEEN louter Liefde, kunnen wij misschien niet bereiken.
Maar in ons eigen huis begint onze mantra te lopen om zo naar de ander te lopen, die dan ook in beweging komt. De buurvrouw/-man is ook gebaat bij een vriendelijke blik of een vriendelijk woord van jou en de buren aan de andere kant ook, en die iets verderop in de straat wonen, ook.
Jouw mantra beweegt de ander, om ook vriendelijk te zijn, en zo zal het doorgaan, langzaam, traag, maar zo zal het gaan… uit Liefde en met inzet van het Goede voor onze medemens.
De cynisten onder ons zullen zeggen dat het toch niet helpt, of dat het allemaal illusie is…. dat is het ook, het is je eigen illusie, dat wat jij oproept, dat gebeurd ook voor je zelf.

Groet iemand die je tegenkomt op straat, geef een glimlach of een vriendelijk woord en zie hoe de ander opengaat voor jou.
Ik weet dat het allemaal illusie is, daarom denk ik het ook, als illusie, omdat alles illusie is:
Het is mijn illusie, wat de psychiater in DSM IV en V psychose wil noemen.
Want zij verklaren alles, gedrag, dat afwijkt voor gek, zo zong Herman van Veen, en daar komt een einde aan. Want de rouwverwerking, het verdriet of verlies dat iemand lijdt, die wordt erkend en mag verwerkt worden door de juiste hulp en begeleiding aan de verlieslijdende mens thuis te geven.
In kranten staat tegenwoordig geregeld het woordje rouw. Rouw is er en het mag er zijn, zoals de verlieslijdende mens zelf wil dat het er is.
In rouw gedragen mensen zich nu eenmaal niet normaal, dan is alles anders, maar dat is niet gek.
Geld is ook een illusie, (het is het slijk der Aarde, en ) we kopen er uiteindelijk niets voor, want Liefde en werkelijke Zorg voor je medemens is niet te koop, die komt van je naaste, die jij net een vriendelijke blik had gegeven(, omdat alles illusie is) .
Er komt nog meer economisch crisis, want Geld is Macht en Macht breekt de mens, die verhandeld wordt door de psychiatrie en jeugdzorg.

De Engelen, en het Universum hebben iets anders voor ons in gedachten: een betere wereld.
Ik denk dat ik het kan weten, want ik ben vaak bij de Engelen geweest, en telkens weer teruggekeerd op Aarde, of is dat een illusie?
Of zou ik niet in het Universum zijn geweest en zou het Universum niet bestaan uit louter Liefde?… Ik hoor dat andere mensen zeggen die nooit (zo vaak en bewust) in het Universum waren.

Ik weet zeker, samen met andere BDE-ers, dat het Universum bestaat uit Liefde die wij mogen uitdragen, zover als we kunnen, tot in de Hemel op Aarde.

This entry was posted in 2012, Andersdenkenden, Bewustzijn, Deskundigen, jeugdzorg, Levensverhaal, Maatschappij, Open brief, Persoonlijke ontwikkeling and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.