Uitnodiging Gluren bij de Buren


Twee schrijvers die behoefte hebben aan een gezonde samenleving en kinderen een stem geven, vooral diegenen die dagelijks tegen de realiteit moeten vechten.

Datum: Zondag 9 december
Tijden: 13.00 / 14.15 / 15.30
Adres: Burg. De widtstraat 5-121
Amersfoort.
(het nummer is van het gebouw Otto Scheltus nr 5 Het appartement is op 121)

Iwanjka Geerdink woonde de eerste vier jaar van zijn leven in Afrika, waar zijn ouders aan ontwikkelingshulp deden. Wat hij daar meekreeg is een meer natuurlijke manier van leven. Hij heeft nog in de modder gespeeld.
Hierna zijn ze naar Nederland gekomen.
Als jongvolwassene kocht hij met zijn vriendin een boerderij, waar nog van alles aan moest gebeuren. De combinatie van werk, hypotheekschuld, verbouwingen die niet goed gingen en de verantwoordelijkheid voor een baby die er ook niets aan kon doen, werden hem teveel. Hij liep helemaal vast en deed een suïcidepoging.
Binnen de ‘hulpverlening’ kreeg hij zeven diagnoses en er was bijna niemand die aandacht had voor zijn verhaal. Toch herstelde hij snel. Hoe kan dit? Men stond voor een raadsel. Hij creëerde zijn eigen manier om mensen te helpen, wat vaak haaks stond op de standaardaanpak van de GGZ.
Hij gelooft niet in vele, starre regels en bureaucratie en wil zich inzetten voor ecodorpen, steun op basis van Delend Helen.
Zijn verhaal en remedie heeft hij beschreven in zijn boek: ‘Diagnose Levensklem’.

Sarah Morton vertelt hoe ze als zesjarige is gediagnosticeerd met autisme. Haar jeugd is grotendeels bepaald door de mening van deskundigen. Op het speciale onderwijs kreeg ze een 24-uurszorgindicatie. Met steun en hulp van mensen die wel in haar geloofden, kon zij een zinvol en zelfstandig leven opbouwen. Zij woont nu op zichzelf en heeft inmiddels vijf boeken op haar naam staan en een website opgericht waarmee ze opkomt voor mensen die klem zitten, met name kinderen:
www.dus-sarah-morton.info
en www.afwijkend-en-toch-zo-gewoon.nl
Zij is auteur van:
– Wat je niet verteld is…
Over kinderen in de baarmoeder, in het gezin en in de maatschappij
– Afwijkend en toch zo gewoon .  (Autobiografie van een autist)
– Collision. (Tweedelig verhaal over Sarah’s tijd op het Speciale Onderwijs)
– Ziek van angst. (Psychologische thriller)
Haar boeken neemt ze mee naar de lezing.

Website: www.glurenbijdeburen-amersfoort.nl

This entry was posted in 2012, Actueel, Andersdenkenden, Bewustzijn, Deskundigen, Heersende normen, Kinderen, Levensverhaal, Maatschappij, Medicatie, Psychiatrie, School, Ziektebeelden and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Uitnodiging Gluren bij de Buren

Comments are closed.