Bericht: “De tragiek der schreeuw.”

Dries Gilliaert (21) uit Oudenburg schrijft autobiografisch boek over autisme

dinsdag 04 september 2012 om 08u40

Oudenburg – Dries Gilliaert, een 21-jarige jongen uit Oudenburg, die lijdt aan het syndroom van Asperger (autisme), heeft een autobiografisch boek geschreven. De titel is “De Tragiek der Schreeuw”. Het is een ontroerend document over een jongen met autisme.

DRIES GILLIAERT

DRIES GILLIAERT

 

Naar buiten toe functioneert Dries ‘gewoon’, maar toch is hij helemaal anders. Het werk is waardevol omdat het de deur opent naar begrip voor allen die autist zijn.

Bron: kw.knack.be/

Over het boek:

De Tragiek der Schreeuw

–  Dries Gilliaert

Afbeelding van De Tragiek der Schreeuw
Prijs: € 18,95
Titel: De Tragiek der Schreeuw
Auteur: Dries Gilliaert
Category: Romans
Geïllustreerd: Nee
Uitvoering/formaat: Paperback 16 x 24 cm
Aantal pagina’s: 250
ISBN: 9789462062535
Verschijningsdatum: 31 augustus 2012
Waardering: (2)
Prijs: € 18,95

Samenvatting

Een ontroerend document over een jongen met autisme. Naar buiten toe functioneert hij gewoon, maar toch is hij helemaal anders. Aan de hand van een aantal werkelijk gebeurde feiten en beschrijvingen word je meegevoerd naar de capriolen van zijn gevoelens en indrukken en dat op een soms verrassende wijze. Hij is dol op toneelspelen waarin hij kruipt in een ander personage en ook zijn ervaringen uit die wereld flitsen vaak door zijn verhaal en eisen een voortdurende aandacht en inleefvermogen van de lezer. Het werk is waardevol, omdat het de deur opent naar begrip voor allen die autist zijn.
This entry was posted in Actueel, Andersdenkenden, Behandeling, Bewustzijn, Levensverhaal, Maatschappij, Onderzoek, Ziektebeelden and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.