Buggy veroorzaakt trauma bij veel baby’s

Buggy’s waarbij baby’s niet naar hun moeder kunnen kijken, verstoren de ontwikkeling van kinderen. Dit soort kinderwagen veroorzaakt bij veel van hen een trauma en zorgt ervoor dat ze opgroeien tot angstige volwassenen, dat blijkt uit een recent Brits onderzoek.

Twee uur per dag
De meerderheid van de Britse ouders heeft een buggy waarbij de baby met zijn rug naar de ouders zit en dus op de ‘wereld’ kijkt. De gemiddelde Britse baby spendeert gemiddeld twee uur per dag in een buggy tot hij 3 jaar is. Het onderzoek observeerde 2.722 Britse ouders.

Trauma
Uit het onderzoek blijkt dat als tijdens het wandelen ouders naar het gezicht van hun kind kijken, ze twee er keer zoveel mee praten. Ook kinderen kletsen dan meer. Baby’s die hun moeder niet kunnen zien, proberen vaker onsuccesvol hun aandacht te trekken. Ze hebben ook meer stress en kunnen hierdoor zelfs een trauma oplopen.

Interactie
Kinderen die met hun gezicht naar moeder gericht zitten, lachen meer, luisteren meer naar de moeder en slapen sneller, ze hebben ook minder stress. “De verkeerde keuze van buggy kan voor een trauma zorgen bij baby’s. Als ouders het gezicht van hun kinderen niet kunnen zien, weten ze ook niet hoe het kind zich voelt.” De onderzoekers zeggen dat de interactie tussen kind en ouders cruciaal is op een leeftijd waarbij de hersenverbindingen zich snel vermenigvuldigen.

Professor en onderzoekster Suzanne Zeedyk; “Deze resultaten suggereren dat baby’s in dit soort buggy’s emotioneel achteruitgesteld worden en stress krijgen. Gestresseerde baby’s groeien op tot angstige volwassenen. (ep)

21/11/08 11u20

Bron: HLN

Heel vroeger werden kinderen nog gedragen, tegenwoordig worden ze frontaal door het verkeer geduwd.
Hoewel ik geloof dat de meeste ouders het goed bedoelen met hun kinderen en ze niet moedwillig pijn doen, kan ik me niet voorstellen dat ze zich zo weinig verbonden voelen met hun kind dat ze het letterlijk van zich af duwen.
Af en toe zie ik een baby in een draagzak/draagdoek. Baby’s die gedragen worden huilen minder, veel minder en lijken soms slap van geluk. Ze zijn meestal volkomen ontspannen. Ze komen harmonieuzer en gelukkiger over, net als peuters die zelf mogen lopen. Maar zelfs een buggy waarin een baby met het gezicht naar de ouder toe zit, maakt een wereld van verschil. Het kind voelt zich veiliger en kan beter contact maken.
Lees ook: http://www.zielenknijper.nl/op-zoek-naar-het-verloren-geluk.html

12 jaren geleden

Beoordeling Buggy veroorzaakt trauma bij veel baby’s.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This entry was posted in Actueel, Buggy's, Kinderen, Maatschappij, Onderzoek, vastbinden and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.