De wet van de wildernis?

Volgens de schijnbaar door velen verkeerd geïnterpreteerde Darwinistische evolutietheorie zullen alleen de sterksten overleven. Dit motto zou dan inhouden dat de sterksten de zwakkeren opeten. Hetgeen dus neerkomt op het eten of gegeten worden. Daarbij wordt veelvuldig naar de natuur verwezen, met name de nog wilde natuur. Die verwijzing hanteert men dan graag  als een metafoor voor hoe het in de menselijke samenleving toegaat. Maar draait het dan alleen maar om eten? Wanneer eet men eigenlijk? Toch alleen maar als men honger heeft? In de dierenwereld is dat op een natuurlijke manier wel zo. In de mensenwereld is het echter anders, getuige de staat van onze wereldsamenleving.

Hoe het in de dierenwereld ook toe kan gaan, wanneer er geen honger gevoeld wordt, laten het volgende berichtje en de daarbij horende foto’s zien.

 

De wet van het Wild zegt doden “alleen” als je honger hebt

Fotograaf Michel Denis-Huot, die deze verbazingwekkende foto’s op safari in Kenia’s Masai Mara nam in oktober vorig jaar, zei dat hij was verbijsterd door wat hij zag:

“Deze drie broers (jachtluipaarden) hebben samen geleefd sinds hun vertrek bij hun moeder toen ze ongeveer 18 maanden oud waren. Op de ochtend zagen we, dat ze niet echt hongerig leken te zijn, ze lopen snel, maar soms stoppen ze ook om samen te spelen.

‘Op een gegeven moment kwamen ze een groep van impala’s, tegen die wegliepen .. Maar een jongere was niet snel genoeg en de broers konden hem gemakkelijk vangen’ .. “

Deze buitengewone scènes waren het gevolg.

Ook geplaatst op Argusoog.org: De wet van de wildernis?

This entry was posted in 2012, Actueel, Andersdenkenden, Bewustzijn, Onderzoek, Persoonlijke ontwikkeling and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to De wet van de wildernis?

Comments are closed.