Praktijken GGZ

Toen ik vanmiddag het journaal op Sky radio hoorde was ik geshockt. Een man in een psychiatrisch instelling was door de politie in zijn been geschoten omdat hij in verwarde toestand brand had (willen) stichten in zijn slaapkamer.

Daarstraks belde een vriend, hij vertelde dat een kennis, die opgenomen is in de GGZ een proces in de rechtbank tegen zich aangespannen krijgt omdat hij de hulpverlening van de afdeling in Deventer bij de Rielerenk een grote mond heeft gegeven.

Waar zijn ze mee bezig? Politie en Rechtspraak zijn op de hand van psychiaters die nooit luisteren naar het verhaal dat iemand meedraagt, maar die hun patiënten bij binnenkomst bombarderen tot ongeneeslijk ziek, waarbij we eenzaam worden opgesloten in de isoleercel en waarbij we ziekmakende medicatie krijgen.

De kennis, Joop R. genaamd, heeft al jaren met de GGZ van doen. Hij kwam er voor het eerst toen zijn vader een halfjaar daarvoor was overleden. Joop had een innige band met zijn vader, hij had net een gezinnetje, met twee dochters en een zoontje, maar hij leed erg onder het verlies van zijn vader.

De GGZ heeft hem direct als “depressief” gebombardeerd, en ze hebben hem dagen in de isoleercel gestopt en vol gestopt met medicatie waar hij zwak en ziek van werd.

Door Frederika Feenbrink.

f.veenbrink@hotmail.com

 

 

This entry was posted in Actueel, Andersdenkenden, Behandeling, dwangbehandeling, Heersende normen, Marteling, Medicatie, Psychiatrie, Ziektebeelden and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Praktijken GGZ

Comments are closed.