Hoe Japie de meeuw Alzheimer kreeg

Het verhaal van Japie de meeuw is triest. Laten we bij het begin beginnen. Meeuwen vliegen vrolijk rond in de buurt van de zee. Dat zijn twee beelden die bij elkaar horen: meeuwen en de zee… Ruisende golven, krijsende meeuwen, wuivend helmgras en in de zomer
volwassenen en kinderen, al dan niet in de meest uiteenlopende fleurige verschijningen, liggend en spelend op het strand.
Tijdens andere jaargetijden wandelen zij warm aangekleed langs de zee of zij voeren andere activiteiten uit, met of zonder hond.
Ook dan krijsen de meeuwen. Meeuwen krijsen altijd!
In het voorjaar moet je oppassen wanneer zij hun nesten bewaken; dan kennen zij geen pardon en vallen je aan als zij zich bedreigt voelen. Dan vliegen zij rustig een scheiding in je haren.
Groot en imposant zijn meeuwen wanneer zij hun vleugels uitslaan.
Als het weer aan de kust verslechtert, zie je meeuwen meer landinwaarts en komen zij schooieren om voedsel in de bebouwde kom.
Wanneer je dan een restje voer buiten in de tuin gooit, in het gras of op een voederplank dan komen zij, wanneer de kust veilig is, als vanuit het niets en vallen aan op deze proviand alsof zij in geen weken wat te eten hebben gehad.
Andere vogeltjes pikken de kruimeltjes op die zij laten vallen maar voor de meeuw heeft menig dier ontzag.
Zo ook de katten in de buurt, ze mekkeren wel zachtjes alsof zij heldhaftig zullen aanvallen ; het bekje trilt en de snorhaartjes wiebelen heen en weer maar als het puntje bij het paaltje komt dan halen zij bakzeil en klonk het meer als: veel geblaat maar weinig wol.

Meeuwen eten van origine van alles uit de zee, visjes, krabbetjes, mosselen, garnaaltjes, kortom dat wat leeft in de zee en eetbaar is. Wat qua grootte te behappen is, is voor de meeuwen.
Zo was het altijd totdat zij omgeturnd werden door het leefpatroon van de mens.
Wij mensen aten vroeger ook dat wat om ons heen groeide, wat in onze eigen omgeving werd geteeld, vlees uit eigen omgeving en verpakte voedingswaren zag je niet of nauwelijks. De voedingsindustrie heeft de mens verpest en daarmee ook alles wat daar omheen leeft. De mens kan zich verdiepen in alles wat hij of zij eet. Wij kunnen lezen wat er op de
etiketten staat, welke stoffen men toevoegt in de industrie en ook kunnen wij weten hoe veel zaken worden gemanipuleerd.
De mens kan op onderzoek uitgaan, kennis van anderen tot zich nemen via lezingen en boeken.
De mens kan wanneer hij of zij dat echt wil een objectief beeld vormen en dan zal al snel de conclusie zijn dat je verdraaid goed moet opletten bij alles wat je koopt.
Zelfs in de zogenaamde natuurwinkels weten ze nog biologische rode kool met gemodificeerd zetmeel als toegevoegd ingrediënt te verkopen.
Zo ook zoetstoffen die je beter kunt vermijden: naast aspartaam zijn er ook vele andere broertjes en zusjes van deze niet de gezondheid dienende additieven, oftewel verkeerde E nummers.
Glucose fructose stroop met veelal een hoog kwikpercentage, samen met andere ziekmakende toevoegingen in sappen en siropen. Ook in de natuurwinkels dien je hierop te letten, de mens kan het weten.
Hoe bereiden we ons voedsel? Welke kookbronnen gebruiken we?
De mens kan inmiddels al heel lang weten dat de magnetron een duivel is en dat inductie koken een ander technische uitvoering van de magnetron is. Maar het eindresultaat is, dat wat voeding moest zijn dode vulling is geworden.
Wanneer de mens dode vulling eet zal het eindresultaat op langere termijn zijn dat hij of zij sterft!
Lag dat aan het koken dan?
Ach, alle andere invloeden spelen daar ook een rol in en de doodsoorzaak zal niet geweten worden aan de voeding, die in veel gevallen transvetten bevatten, kankerverwekkend zijn geweest, vitamineloos waren, onnatuurlijk van samenstelling waren of het verkeerde zout, het witte gif natriumchloride bevatte.
Plantaardige oliën, ook al een verlakkerij en welke oliën kun je nu wel en welke kun je niet verhitten?
Plastic kuipjes met smeersels waar je beter met een grote boog omheen kunt lopen, vloeibare bak- en braadmiddelen die ons meer schaden dan voeden, kortom, de mens kan het weten.

De vraag is echter of de mens het wil weten?
Een slecht voedingspatroon leidt tot ziekten zoals kanker, diabetes, Alzheimer en nog veel meer vormen van lichamelijk ongerief.
Een stap eerder in dit proces is de landbouw; nemen we als voorbeeld het injecteren van de
mest: een mogelijke weg naar diabetes!
Het injecteren van de mest, tevens een mogelijke weg naar kanker!
Velen zullen de wenkbrauwen fronsen maar alles is met elkaar verbonden, zelfs Japie de meeuw en al zijn vriendjes zijn met ons verbonden.
Het trieste is dat Japie de meeuw niet lezen kan, geen lezingen kan volgen en zichzelf niet kan informeren.
Japie is afhankelijk van dat wat de natuur hem biedt en eigenlijk is dat hetgene wat hij eten moet, maar bekend is ook dat dieren het zich laten welgevallen wanneer er voedsel door de mens wordt achtergelaten of bewust aan dieren wordt gegeven.

Zien wij een rode draad?
De mens heeft in de loop der jaren allerlei ziektes ontwikkeld door de veranderde voeding en veel andere invloeden.
Wat geven wij de dieren?
Onze restanten, dus ook de transvetten, de suikers, de E nummers, voeding uit de magnetron, want een restantje is al snel op het vogelplankje geleegd en ga zo maar door. De mens ontwikkelt onder andere Alzheimer door verkeerde voeding; we hebben juist goede vetten nodig.
Wat geven we de vogels in de producten die speciaal voor hen gemaakt zijn?
De vetbollen?
Het advies om frituurvet te verwerken met zaden voor de vogels?
Frituurvet is voor ons al uit den boze, laat staan verwerkt vet en dan gegeven aan de vogels!
Frituren kunnen wij ongestraft in kokosvet, niet de ontgeurde versie, maar de pure geurende vorm, of in de van oudsher bekende reuzel.
Mogelijk een idee de dieren dit vet ook te geven? Honden en katten vinden kokosvet ook heerlijk. We hebben het nu even niet over al het dierenvoer aangereikt voor onze huisdieren maar over dat wat Japie de meeuw en al zijn soortgenoten voorgeschoteld krijgen. Japie vloog als een kwieke meeuw langs de zee en over het duingebied.
Af en toe bezocht hij de nabijgelegen kustplaatsen maar de laatste tijd zwalkte hij zonder in de gaten te hebben waar hij vloog, hij was zogezegd de weg kwijt.
2013.02.04 Hoe Japie de meeuw Alzheimer kreeg_page3_image1Deze meeuw viel op, je ziet aan een dier of hij of zij doelbewust een actie uitvoert of beïnvloed is. Het vlieggedrag van Japie veranderde, hij kon verdwaasd om zich heen zitten kijken, hij gedroeg zich niet meer als een fitte meeuw.
Japie viel nog wel steeds op al het voedsel, liever vulling genoemd, wat de mens voor de vogels presenteerde. Brood, restanten van warme maaltijden, koek, van alles wordt er neergegooid op
voederplankjes of achteloos in de natuur achter gelaten.
Neem de schooljeugd, wat zij kopen in de pauzes en laten slingeren in de vrije natuur, koeken, boterhammen, je weet af en toe niet wat je ziet.
Dieren eten alles op wat voor hun snuit of snavel komt, wat dat betreft hebben wij ervaring genoeg met onze hond. Wanneer je even niet alert bent dan heeft hij mogelijk wat uit de berm genuttigd, achteloos weggeslingerd door voorbij fietsende schoolkinderen of werkmannen die aan de straten werkzaam zijn en hun restanten in het struikgewas mikken.
De jongens en meisjes bezoeken niet alleen de supermarkt maar ook de snackbar, met als gevolg dat
er ook gefrituurde etenswaar rondslingert voor welk dier dan ook dat voorbij komt. Ook hier weer die verkeerde transvetten!
2013.02.04 Hoe Japie de meeuw Alzheimer kreeg_page4_image1Als een spiegel voor ons…
Japie is het slecht bekomen. Japie kreeg duidelijk Alzheimer, hem aangedaan door alles wat hij niet had moeten nuttigen.
De mens kan, als hij of zij dit wil, echt weten wat voeding met ons doet, maar de dieren is het niet kwalijk te nemen.
Door brood aan de eendjes te voeren, verkeerde vetten als zogenaamd wintervoedsel aan te bieden, groenten, met pesticiden behandeld, naar de hertenkamp te brengen of aan konijntjes te voeren, alles heeft gevolgen op langere termijn.
Dieren ontwikkelen dezelfde ziektes als de mens. Katten met diabetes, al van gehoord? Ik wel, ik heb het horen benoemen. Maar is dat niet logisch?
Als de mens het krijgt, mogelijk al aangestuurd door het injecteren van de mest en andere verkeerde handelingen dan is het toch logisch dat de dieren ons volgen?
De dieren houden ons een spiegel voor, maar willen we in die spiegel kijken?
Als we toegeven dat dieren ziekten ontwikkelen door datgene wat wij hen aanbieden, bewust of onbewust, als er van alles weggegooid wordt, dan zullen we ook moeten inzien dat we onszelf hetzelfde aandoen.
Japie heeft tot heden bewezen dat het niet goed gaat op deze wijze.
Afgelopen week zag ik hem nog toen iemand een plastic bakje met vulling op het voederplankje omkeerde. Een plastic bakje kan niet op open vuur hebben gestaan, dus kwam dit uit de magnetron. Japie dook op de inhoud af toen hij kon landen op het voederplankje.

Arme Japie en vele soortgenoten, jullie worden vergiftigd en niet eens met opzet maar door onwetendheid!

Anneke Bleeker
Bergen NH
4 februari 2013

www.gezondverstandavonden.nl
www.verontrustemoeders.nl

Foto’s: Anneke Bleeker.

This entry was posted in Actueel, Andersdenkenden, Bewustzijn, Dierenleed, Heersende normen, Maatschappij, Ziektebeelden and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.