Lezing “ADHD, Autisme, Dyslexie… probleem of gave?” 8 april 2015

  • Zeg je wel eens: “Het lijkt wel of iedereen tegenwoordig iets mankeert?”
  • Heb je wel eens het gevoel dat niet onze kinderen gek geworden zijn, maar dat de
    samenleving minder begripvol lijkt?
  • Zet je wel eens vraagtekens bij de medicatie voor kinderen?

Herken je dit en zoek je “een ander geluid”, kom dan op woensdagavond 8 april 2015 naar Speeltuin Delftwijk in Haarlem.

Aanvang: 19.30 uur (zaal open 19.00 uur)
Einde : 22.00 uur
Locatie : Speeltuin Delftwijk
Adres : Arthur van Schendelplantsoen 2 Haarlem (ingang: Aart van der Leeuwstraat 99, 2025NN!)
Entreeprijs: 10 euro/studenten 5 euro

Reserveren vooraf is wenselijk i.v.m. de zaalbezetting. Aanmelden kan via dit e-mailadres: giovogelaar@hotmail.com
Sprekers:

Gio VogelaarGIO VOGELAAR- Werkte als gymnastiekdocent, recreatiesportbegeleider, pedagogisch medewerker op een leefgroep en als schoolmaatschappelijk werker op een internaatschool. Het meest heeft hij geleerd van de kinderen en jongeren met wie hij werkte. Ze hielden hem regelmatig een spiegel voor over zijn eigen soms hypocriete gedrag. Als hij hen serieus nam en aandacht had voor hun verhaal en wensen, ontstond er pas echt contact. Wat je aandacht geeft, groeit! Dus kijkt Gio vooral naar de talenten en kwaliteiten van kinderen en jongeren. Zijn wens is een liefdevolle, gezonde samenleving, zonder etiketten als ADHD, Autisme, ODD enz.
In 2008 besloot hij dat hij niet meer kon werken op de manier die van hem verwacht werd. Nu werkt hij als zelfstandig gezinscoach, ouder- en/of jongerenbegeleider, geeft trainingen in bewustwording en workshops. www.jeugdzorgvuldig.nl

Sarah Morton portretjeSARAH MORTON– vertelt hoe ze als zesjarige is gediagnosticeerd met autisme. Haar jeugd is grotendeels bepaald door deskundigen die haar steeds de verkeerde weg wezen. Op het speciale onderwijs kreeg ze een 24-uurszorgindicatie. Met steun en hulp van mensen die wel in haar geloofden, kon zij een zinvol en zelfstandig leven opbouwen. Zij woont nu op zichzelf en heeft inmiddels zes boeken op haar naam staan en een website opgericht waarmee ze opkomt voor mensen die klem zitten, met name kinderen: www.dus-sarah-morton.info en www.afwijkend-en-toch-zo-gewoon.nl

Daarnaast heeft zij het initiatief Kind-Zijn opgericht: www.kind-zijn.org
Zij geeft kinderen hun stem terug en kan hun behoeften en ervaringen vertalen aan de opvoeders. De gevoelens, overtuigingen en patronen in een gezin, ziet of voelt zij meestal snel. Zij helpt de band tussen ouders en kinderen te herstellen en de liefde terug te brengen in een gezin. Haar boeken neemt ze mee naar de lezing.

JarlJarl van Maltha is 31 jaar oud en woont in Haarlem.
Hij heeft een diagnose in het autisme spectrum. Om zijn gevoelens
te uiten, omdat het vaak druk in zijn hoofd is, schrijft hij gedichten.
Hij vindt het heel waardevol en leuk om op te treden met
zijn gedichten en met zingen, want dat is ook een passie van hem. Jarl heeft 2 dichtbundels in eigen beheer uitgegeven, die hij ook meeneemt naar de lezing.
Het geven van presentaties over zijn leven met autisme geeft hem een heel goed
gevoel, omdat hij mensen inzicht en hoop kan geven… want wat hij graag overbrengt
is, dat je met autisme ook een gelukkig leven kan leiden. www.jarls-leven.nl

This entry was posted in Actueel, ADHD, Andersdenkenden, Autisme, jongeren, Ouders, Persoonlijke ontwikkeling, Psychiatrie, School, Wet van aantrekking and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.