Recensie Afwijkend en toch zo gewoon, door schrijverspunt

In ‘Afwijkend en toch zo gewoon’ dat als ondertitel ‘autobiografie van een autist’ heeft, vertelt Sarah Morton haar levensverhaal, waarvan de diagnose autisme een belangrijk onderdeel is.

Ze vertelt het geheel vrij rustig en opbouwend, beginnend bij haar geboorte tot heden. Het is allemaal heel erg goed te begrijpen en het kost geen moeite om je in te leven in de hoofdpersoon. De auteur gebruikt een simpele schrijfstijl en verstaat de kracht van herhaling, waardoor dingen duidelijk blijven.

Hoe ervaart een autist het leven, de wereld om hem heen? Op die vragen geeft Sarah Morton in dit boek antwoord; ze laat de lezer kennismaken met haar gevoelsleven. Het boek is daardoor zeker niet uitsluitend geschikt voor autisten of mensen die in hun directe nabijheid te maken hebben met autisme. Ook voor lezers die weinig of niets afweten van autisme is ‘Afwijkend en toch zo gewoon’ een aanwinst voor de boekenkast.
Voor elke liefhebber van autobiografisch werk geldt dat dit boek een pareltje is.

© Mark Pereboom / Schrijverspunt

Afwijkend en toch zo gewoon – autobiografie van een autist / Sarah Morton
Uitgeverij: Aristoscorpio
ISBN: 9789089730121
Prijs: € 19,45

Dit artikel is geschreven en/of geplaatst door Redactie Schrijverspunt © Schrijverspunt

Bron: Afwijkend en toch zo gewoon – Sarah Morton

This entry was posted in Andersdenkenden, Behandeling, Bewustzijn, Kinderen, Levensverhaal, Maatschappij, Moderne opvoeding, Onderzoek, recensies, School, Verwerking ervaringen kindertijd and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.