Recensie Bo en het Babygekraai.

Na het optreden van Vurige Tongen in Ruigoord, hebben Hein (oprichter van Kinder-Avonturenland) en ik een boek geruild.

Bo en het babygekraai is zijn eerste roman voor volwassenen. Ik was heel benieuwd.
Het is beeldend, speels en pikant geschreven.

De hoofdpersoon Bo ontmoet tijdens een spirituele beurs, Sasja. Een aantrekkelijke, boeiende persoonlijkheid. Nou ja, persoonlijkheden, want ze blijkt meerdere ‘zelven’ te hebben. Van het ene op het andere moment kan er een andere Sasja opduiken. Dat levert grappige en soms trieste scènes op. En waarom verstoort ‘die vervloekte baby’ steeds hun intieme moment?
Zo is Sasja een toegewijde moeder van haar knuffels, die voor haar vaak belangrijker zijn dan haar vriend Bo.
Ook is Sasja niet altijd even trouw en is makkelijk te verleiden door mannen. Daarnaast is ze vatbaar voor zwarte magie. Ook Bo heeft er een handje van om vreemd te gaan.
Bo zelf is een fladderaar die handelt in spirituele zaken, van alles regelt en een groot netwerk heeft. Het leven gaat hem goed, behalve in de liefde. Een verhouding begint altijd vol passie, maar kan net zo plotseling eindigen.
Aanvankelijk was het (voor mij) wat oppervlakkig en ik kwam moeilijk in het verhaal. Het is veel van hetzelfde. Er gebeurt veel, maar ik miste diepgang. Verderop begon dat te veranderen.
Dat ik Hein erg in de hoofdpersoon herkende, vond ik wel leuk. Zijn commentaar, gevoelens en gedachten. Ook Bo heeft een kinderwens. Daarbij was het moeilijk te geloven dat alle karakters verzonnen waren.

Tijdens een festival met overnachting, heeft Bo het helemaal gehad met Sasja en haar kuren, vooral als ze iets met Tom, Bo’s zakenpartner begint.
Hij raakt in gesprek met haar zus, Yvon. Ze blijkt veel boeiender dan Sasja haar neergezet had, alleen is ze lang niet zo aantrekkelijk en strak.
Ze krijgen een uitnodiging voor een sjamanistische workshop van elf dagen. Waarom niet? Bo wilde zich al meer verdiepen in dit geestesleven.

Het vindt plaats op een boerderijcamping met groen eromheen en een zwemmeer in de buurt. De deelnemers die eerst in hun eigen wereldje zitten of juist dominant aanwezig zijn, vinden elkaar uiteindelijk en groeien als mens. Er is verbondenheid. Ook de kinderen bloeien op en hun kwaliteiten komen steeds meer tot hun recht.
Tussen Bo en Yvon ontstaat er een band. Zij raakt steeds meer op hem gesteld, maar is dit ook wederzijds? Vinden ze elkaar, of loopt het weer nergens op uit?
Tijdens de spirituele reis komt Bo achter de oorsprong van zijn relatieproblemen. In een vorig leven heeft hij Sasja ook ontmoet. Wat hij met haar heeft uitgehaald, kan hij nauwelijks bevatten. Uiteindelijk biedt het wel de sleutel voor een oplossing. Nu begrijpt hij Sasja’s problemen ook beter.
Ook de eerste helft van het boek komt in een ander licht te staan, waardoor het verhaal toch betekenis krijgt.
Bo en Yvon besluiten Sasja te helpen.
Een spirituele en erotische roman die geschikt is voor een breed publiek. Ook mensen die zelf weinig hebben met sjamanen en vorige levens, kunnen ervan genieten, omdat het niet zweverig verteld is, maar beeldend en met veel ondeugende humor.

Bo en het babygekraai.

Hein van Elteren.

ISBN: 978-90-817533-2-6

Uitgeverij: Artscience

Website: www.kinderavonturenland.nl/

 

 

This entry was posted in Bewustzijn, Boeken, Dromen, Kinderen, Natuur, Persoonlijke ontwikkeling, recensies and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.