Thema-avond De Creatieve Chaoot

Thema-avond De Creatieve Chaoot

Categorie: Ouders

Thema-avond De Creatieve Chaoot
Thema-avond voor ouders georganiseerd door de Ouderraden/Oudercommissie van Het College, de Philips van Horne SG en Het Kwadrant (LVO Weert).
Datum:    15 april 2014
Aanvang: 20.00 uur
Locatie:    Het College, Parklaan 1A, Weert

De Creatieve Chaoot
ADHD, Autisme, Dyslexie, Hoogbegaafdheid… probleem of gave?” Zeg je wel eens: “Het lijkt wel of iedereen tegenwoordig iets mankeert? Heb je wel eens het gevoel dat niet onze kinderen gek geworden zijn, maar dat de samenleving minder begripvol lijkt? Zet je wel eens vraagtekens bij al die medicijnslikkende kinderen? Kom dan naar de thema-avond van de Ouderraden van LVO Weert op 15 april a.s. Twee ervaringsdeskundige sprekers houden een interactieve avond.

Peggy Schut
Peggy Schut heeft de diagnose ADHD (en ook vermoedens van andere bovengenoemde labels) en ze geniet van de positieve kanten die daarbij horen. Vaak hebben creatieve chaoten etiketjes/diagnoses zoals ADHD, ADD, Asperger, PDD-NOS, dyslexie en/of hoogbegaafd. Omdat ze veel mensen in haar omgeving kent met deze diagnoses, is ze zich hier steeds meer in gaan verdiepen. Ze vond het altijd al vreemd dat deze labels worden gezien als stoornissen of ernstige problemen, want zij vindt mensen met deze labels vaak juist erg creatief en talentvol.

De visie van Peggy Schut opent deuren om op een andere manier te kijken naar deze etiketjes/diagnoses en om niet alleen maar te denken in problemen, maar juist ook in kansen. Peggy zal vertellen wat de creatieve chaoot is, hoe de creatieve chaoot leert en waarom een positieve benadering zo belangrijk is. Zij studeert pedagogiek en heeft ook filosofie gestudeerd. Ze is als ervaringsdeskundige en vanuit een speciaal programma van haar studie gespecialiseerd in een andere, meer positieve kijk op ADHD, autisme, dyslexie en hoogbegaafdheid.

Sarah Morton
Sarah Morton vertelt over hoe de diagnose voor autisme en de manier waarop hulpverleners ermee omgingen, haar steeds de verkeerde weg wezen. Ook vertelt ze hoe ze weer grip kreeg op haar leven en hoe ze door te kijken naar het positieve iets van haar leven wist te maken. Met steun en hulp van mensen die wel in haar geloofden, kon zij een zinvol en zelfstandig leven opbouwen. Zij woont nu op zichzelf en heeft inmiddels zes boeken op haar naam staan en een website opgericht waarmee ze opkomt voor mensen die klem zitten, met name kinderen. Sinds ze haar talent ontdekt heeft en op zichzelf woont heeft ze niet meer het gevoel dat er iets mis met haar is en leeft ze een gelukkig leven.

Inschrijven voor deze interessante thema-avond heeft de voorkeur. Stuur een mailtje naar: steingubbels@kpnmail.nl en laat ons weten met hoeveel personen u komt.

U bent van harte welkom!

 

This entry was posted in Actueel, ADHD, Andersdenkenden, Autisme, Behandeling, Bewustzijn, Lezersbrieven, Maatschappij, Medicatie, Moderne opvoeding, Persoonlijke ontwikkeling and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.