Aankondiging Lezing “ADHD, Autisme, Dyslexie… probleem, gave of normaal?”

  • Zeg je wel eens: “Het lijkt wel of iedereen tegenwoordig iets mankeert?”
  • Heb je wel eens het gevoel dat niet onze kinderen problematisch zijn, maar dat de samenleving minder begripvol lijkt?
  • Zet je wel eens vraagtekens bij medicatie voor kinderen?

Herken je dit en zoek je “een ander geluid”, kom dan op donderdag 19 februari naar Alphen a/d Rijn.

Aanvang : 19.30 uur (zaal open 19.00 uur)
Einde : 22.00 uur
Locatie : Praktijk de Vijf Elementen
Adres : Henri Dunantweg 40B, 2402 NR Alphen a/d Rijn
Entreeprijs : 10 euro/studenten 5 euro incl. koffie/thee

Reserveren vooraf is wenselijk i.v.m. de zaalbezetting.Aanmelden kan via dit e-mailadres: giovogelaar@hotmail.com

Sprekers:
GIO VOGELAAR- Werkte als gymnastiekdocent, recreatiesportbegeleider, pedagogisch medewerker op een leefgroep en als schoolmaatschappelijk werker op een internaatschool. Het meest heeft hij geleerd van de kinderen en jongeren met wie hij werkte. Ze hielden hem regelmatig een spiegel voor over zijn eigen soms hypocriete gedrag. Als hij hen serieus nam en aandacht had voor hun verhaal en wensen, ontstond er pas echt contact. Wat je aandacht geeft, groeit! Dus kijkt Gio vooral naar de talenten en kwaliteiten van kinderen en jongeren. Zijn wens is een liefdevolle, gezonde samenleving, zonder etiketten als ADHD, Autisme, ODD enz.In 2008 besloot hij dat hij niet meer kon werken op de manier die van hem verwacht werd. Nu werkt hij als zelfstandig gezinscoach, ouder- en/of jongerenbegeleider, geeft trainingen in bewustwording en workshops. www.jeugdzorgvuldig.nl

SARAH MORTON– vertelt hoe ze als zesjarige is gediagnosticeerd met autisme. Haar jeugd is grotendeels bepaald door deskundigen die haar steeds de verkeerde weg wezen. Op het speciale onderwijs kreeg ze een 24-uurszorgindicatie. Met steun en hulp van mensen die wel in haar geloofden, kon zij een zinvol en zelfstandig leven opbouwen. Zij woont nu op zichzelf en heeft inmiddels zes boeken op haar naam staan en een website opgericht waarmee ze opkomt voor mensen die klem zitten, met name kinderen: www.dus-sarah-morton.info en www.afwijkend-en-toch-zo-gewoon.nl

Daarnaast heeft zij het initiatief Kind-Zijn opgericht: www.kind-zijn.org
Zij geeft kinderen hun stem terug en kan hun behoeften en ervaringen vertalen aan de opvoeders. De gevoelens, overtuigingen en patronen in een gezin, ziet of voelt zij meestal snel. Zij helpt de band tussen ouders en kinderen te herstellen en de liefde terug te brengen in een gezin. Haar boeken neemt ze mee naar de lezing.

TEEUWIS HILLEBRAND – is een zelfstandig ondernemer uit Alphen aan den Rijn en wil graag zijn eigen verhaal kwijt om anderen te inspireren. Hij verteld over zijn eigen verleden, het pesten op school, de middelbare school ervaring met dyslectie en zijn moeilijke start in het volwassen leven. Hij wil graag vertellen hoe hij van een slecht begin een fantastisch nu heeft kunnen maken. Mede dankzij zijn opleiding tot Wielwerk therapeut van Wielwerk opleidingen heeft hij veel geleerd over hoe je vanuit jezelf iets kunt betekenen voor de ander.

This entry was posted in Actueel, ADHD, Andersdenkenden, Autisme, Behandeling, Boeken, jeugdzorg, jongeren, Kinderen, Levensverhaal, Lezing, Maatschappij, Moderne opvoeding, Persoonlijke ontwikkeling, Psychiatrie, School, Wet van aantrekking, Ziektebeelden and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.