Boekentip: Ontheemd

Boekentip: Ontheemd

In de autobiografie Ontheemd geeft schrijfster Irma Puschnigg een kijkje in haar levensgeschiedenis. Haar levenservaringen zullen de lezer af en toe ongetwijfeld een traantje doen wegpinken. Onderwerpen als opgroeien bij pleegouders, emotionele mishandeling, gepest worden, stukgelopen relaties en vooral de impact van de moeizame relatie met haar puberdochter worden niet geschuwd. Toch is Ontheemd allesbehalve een klaagzang tegen het leven. Integendeel.

Het is de Irma Puschnigg juist te doen de lezer te laten inzien dat het leven je weliswaar overkomt, maar dat je zelf altijd de kans krijgt tot het maken van bewuste keuzes.

‘Zo af en toe tref je een boek dat je enorm raakt. Ontheemd behoort tot deze categorie,” klinkt het op de website Banger Sisters, waar het boek warm wordt aanbevolen. ‘Eerlijk en openhartig vertelt Puschnigg over wat zij allemaal in haar leven heeft meegemaakt. De kracht van Ontheemd schuilt in het feit dat Irma’s moed en doorzettingsvermogen van de pagina’s spat. Ze vertelt haar verhaal niet om medelijden op te wekken. Integendeel, ze laat met dit verhaal juist zien wat een enorme kracht er in haar schuilgaat en het is soms ongelooflijk om te zien hoe positief zij blijft ondanks alles wat haar overkomt.’

Ontheemd is een ontroerend levensverhaal van iemand die zegt dat het leven je weliswaar overkomt, maar dat het je eigen keuze is hoe hiermee om te gaan. Het laat je kijken naar je eigen leven en hoe jij met situaties omgaat.

Volgens Banger Sisters is Irma’s boek er eentje ‘die gelezen mag, of beter gezegd: gelezen moet worden.’ “Zij heeft de moed gevonden om haar verhaal in alle eerlijkheid met de wereld te delen. Nu is het aan de lezer om haar een kans te geven.”

Schrijfster Irma Puschnigg werd in 1969 in Dortmund, Duitsland, geboren. Ze is opgegroeid in Nederland en moeder van twee puberdochters.

Praktisch
Ontheemd van Irma Puschnigg kost 16,95 euro en is te koop bij de boekhandel.

Bron: Ziezozon Boekentip: Ontheemd

This entry was posted in Actueel, Andersdenkenden, Bewustzijn, Heersende normen, Kinderen, Levensverhaal, Maatschappij, Ouders, Persoonlijke ontwikkeling, Verwerking ervaringen kindertijd and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.