Kinderen onterecht door Jeugdzorg uit huis geplaatst? (Door Anneke Bleeker)

Kinderen onterecht door Jeugdzorg uit huis geplaatst?
Hoe vaak gebeurt dat?

Bergen, dorpje zo zonnig vlakbij de zee.
Duinen, stranden, bossen, dicht bij de polders, kortom een brede verscheidenheid en een bekende kustplaats.
Lieflijk, ja lieflijk, geliefd bij velen.
De gemeente Bergen is door fusie jaren geleden uitgebreid met de Egmonden, Schoorl en alle buurtschappen die daarbij horen.

Lieflijk? Ja!

Corrupt? Ja!

Verromantiseren hoeven we deze plaatst ook niet, net zoals overal gebeurt hier ook genoeg dat het daglicht niet verdragen kan. Indertijd de moord op Marion en Romy van Buuren, dat de hele omgeving in beroering hield, jaren lang, tot uiteindelijk de beide lichamen opgegraven werden uit de duinen bij ’t Woud.

De moord op de eigenaar van ‘Gasterij ’t Woud’, ook geen onbekend verhaal en wat te denken van de 90 aangestoken duinbranden in de afgelopen jaren!

Er is een gezegde; ‘Breek mij de bek niet open’; wel dat is ook hier van toepassing maar dat is niet anders dan overal in het land. Maar het kan nog gekker. Dat bleek mij de afgelopen weken overduidelijk.

Kindermisbruik… iets voor elders? Ach nee, hier gebeuren ook op dat gebied zaken die wederom het daglicht niet kunnen dragen.

Bergen, dorpje zo zonnig vlakbij de zee. Ja, ja… je zou je schamen inwoner te zijn zo langzamerhand. Ga verhuizen. Elders kom je eveneens in dergelijke verhalen want wat hier gebeurt is een onderdeel van een zeer groot netwerk dat zijn weerga niet kent.

Laat Demi en Nirvana symbool staan voor alle misbruikte kinderen
Demi en Nirvana van den Brink, twee meisjes die nu elders verblijven tegen de wil van hun beide ouders. Vader Ben van den Brink rammelt grootschalig aan de bel en daar kun je niet meer omheen. Zeker niet als diverse bekenden uit landelijke netwerken hier eveneens van op de hoogte zijn en hun steentje bijdragen.

Kunnen kinderen zomaar uit huis geplaatst worden en misbruikt worden door bekenden van hen, door de rechtbank Alkmaar, de politie, justitie? De rechtbank van Alkmaar waar op 22 september 2011 zogenaamd een zitting plaats vond, die uiteindelijk niet bestond. Rechtbankmedewerkers die niet in het ‘complot’ zitten hebben aan de vader van beide meisjes bevestigd dat dit inderdaad niet is gepasseerd.

De politie in deze streek, waar ook personen in dienst zijn die jou en mij wel even op de bon zullen slingeren als hen dat zo uitkomt, maar ondertussen zelf zaken verrichten die wederom het daglicht niet kunnen verdragen.

O ja, ik wist uiteraard dat ook hier praktijken ten uitvoer gebracht worden die niet zuiver zijn, je kunt er alleen de vinger niet achter krijgen.

Je hebt weleens bepaalde gedachten bij personen, zaken, instanties maar daar blijft het bij en je bedenkt het dan ook niet in een landelijk verhaal naar lijnen waar je op dat moment niet bij stilstaat.

Laat het recht zegevieren, laten journalisten die hun vak met de juiste insteek uitoefenen zich hierin verdiepen. Laten de rechters die met de goede bedoelingen rechter zijn geworden hun collega’s berechten. Laat justitie op hoog niveau eens de rotte appels eruit gooien, berechten en opsluiten. Politiemensen die hun titel niet waard zijn, laat hen eens voelen wat zij met deze onschuldige kinderen uitvreten.

Persoonlijk heb ik Ben van den Brink en zijn partner Leonie, de moeder van hun kinderen ontmoet, gesproken en alle bewijsstukken zijn mij getoond die zij op dat moment voor handen hadden. Ben kan allen inlichten die meer willen weten of constructief willen helpen alle ‘Demi’s en Nirvana’s’ te bevrijden. Deze zaak staat namelijk niet op zichzelf maar de lijnen lopen door ons hele land en verder. Het heikele punt is dat velen niet durven te spreken omdat men bang is. Bang voor de mogelijke reacties. Kinderen worden onschuldig ingezet, bang gemaakt, gehersenspoeld.

Is dit van deze tijd? Nee, dit is van alle tijden en het gebeurt al zo lang maar dat wil niet zeggen dat we dit dan maar oogluikend toe moeten staan. Wat ik wel weet is dat, als deze zaak volledig aan het licht komt, Bergen op zijn grondvesten zal staan schudden en de duinbranden daarbij in het niet zullen vallen. De burgemeester absoluut niet trots is op haar gemeente!

Bergen en plaatsen in de omgeving, tot op landelijk niveau aan toe, via wegen waar allen zich over zullen verbazen.

Laat het recht zegevieren!

Wil de juiste journalist, politieman, rechter en andere personen opstaan?

Want bureau jeugdzorg zit eveneens verweven in deze onverkwikkelijke zaak! Daar hoeven we ook niets van te verwachten dan mogelijk nog meer uit huis geplaatste kinderen.

Demi en Nirvana, twee meisjes uit deze omgeving die nu elders verblijven. Hun ouders die uit alle macht roepen om de juiste hulp en gerechtigheid; zij wonen hier wel, zij ervaren de corruptie van dichtbij.

Ons druk maken om de wereldproblematiek heeft weinig zin als het in een straal van een paar kilometer om je heen een enorme puinhoop is!

Anneke Bleeker
Bergen NH
www.verontrustemoeders.nl

This entry was posted in Deskundigen, jeugdzorg, Kinderen, Maatschappij, Marteling, misbruik, Natuur, Ouders, Rechtspraak and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.