Lezing ‘ADHD, Autisme, Dyslexie……., probleem of gave?’

En wat zijn de invloeden van deze labels op onze kinderen?

 

Locatie: Buurthuis De Poelewei, Breda
Datum: 9 april 2013
Aanvang: 19.30 uur
Kosten: €10,- incl. koffie/thee
Aanmelden: contact@onderwijs-hetkananders.nl
Onze overtuigingen en ideaalplaatjes spelen een grote rol in hoe we kijken naar kinderen. Maar hoe is dat voor de kinderen die niet passen in die plaatjes; die problematisch gedrag tonen binnen een bepaalde context? Deze avond gaat over de invloed die labels hebben op jongeren en hun kijk op labelen, medicijngebruik.
Gio Vogelaar
Werkte als gymnastiekdocent, recreatiesportbegeleider, pedagogisch medewerker op een leefgroep en als schoolmaatschappelijk werker op een internaatsschool. Vanaf 2008 werkt hij als zelfstandig gezinscoach, ouder- of jongerenbegeleider, geeft trainingen in bewustwording en workshops percussie.www.jeugdzorgvuldig.nl
Sarah Morton
Sarah vertelt hoe ze als zesjarige is gediagnosticeerd met autisme. Haar jeugd is grotendeels bepaald door de mening van deskundigen. Zij heeft inmiddels vijf boeken op haar naam staan en een website opgericht waarmee ze opkomt voor mensen die klem zitten, met name kinderen.
www.afwijkend-en-toch-zo-gewoon.nl
 

Peggy Schut Studeert pedagogiek en heeft een tijd filosofie gestudeerd. Zij heeft de diagnose ADHD en geniet steeds meer van de positieve kanten die daarbij horen. Ze vond het altijd al vreemd dat deze labels worden gezien als stoornissen of ziekten, want zij vindt mensen met deze labels juist erg creatief en talentvol. Haar verhaal gaat over de positieve kanten van deze labels en wat daarover is onderzocht. Ook gaat ze in op hoe we onze benaderingswijze en ons onderwijs zouden kunnen verbeteren naar mensen met deze labels toe.http://creatievechaoot.wordpress.com

This entry was posted in Actueel, ADHD, Andersdenkenden, Behandeling, Bewustzijn, Kinderen, Levensverhaal, Lezing, Maatschappij, Medicatie, Moderne opvoeding, Onderzoek, Ouders, Persoonlijke ontwikkeling, Psychiatrie, School, Verwerking ervaringen kindertijd and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Lezing ‘ADHD, Autisme, Dyslexie……., probleem of gave?’

Comments are closed.