OLA-symposium

Zijn jullie ook toe aan een andere, natuurlijkere manier van leven? Willen jullie meer je eigen weg gaan?
Kom dan maandag 9 december naar het symposium over de nieuwe samenleving.

www.mindz.com/events/OLA_Symposium
Het oude systeem is failliet. Het heeft geen toekomst. De economische crisis is een voorspelbaar resultaat.De economie is gebaseerd op schulden, prestatiedruk en concurrentie.
Stress, haast en strijd voeren de boventoon. Mensen leven op een manier die niet bij hen past.
Steeds meer mensen branden op in deze ratrace. Zij kunnen hun vaste lasten niet meer betalen, kunen niet meer meekomen, raken in psychische nood en vluchten in verslavingen.
De voedingswaarde van ons eten gaat achteruit, door massaproductie en kunstgrepen.

OLA staat voor Organic Living Association. Autonoom leven, in overeenstemming met je natuur.
Het symposium wordt in samenwerking met Onderstroomboven gehouden.
Onderwerpen: Opvoeden, onderwijs (klassikaal of vanuit de intrinsieke drijfveren van een kind), flowtowns, permaculturen, zelfvoorzienend leven, puur en gezond eten.

Een basisinkomen, in plaats van allerlei verschillende uitkeringen en toeslagen.

Hoe creëren we een levensvatbare samenleving? Hoe zit het met werk, wonen, onderhoud, financieren en zorg voor ouderen en zwakkeren. Hoe kunnen mensen zoveel mogelijk deelnemen aan het dagelijks leven, op een manier die bij hen past.
Werk dat aansluit bij hun talenten en interesses, in plaats van alleen brood op de plank.
In plaats van economische groei, terug naar de basis. Wat hebben we nodig om gezond en gelukkig te kunnen leven? Wat doet er echt toe?

Binnen een organische samenleving is er minder overheidscontrole nodig. Mensen regelen hun zaken onderling. Uit zichzelf doen zij wat nodig is. Vrij van schulden, sollicitatieplicht en haast.
Regels en ethiek zijn wel nodig, maar moeten dan de hele samenleving ten goede komen.

Een vrij mens is in staat om te spelen en is over het algemeen gezonder dan iemand die zijn leven uitzit. Hij luistert naar zijn lichaam en gevoel en volgt zijn natuurlijke ritme. Iemand die ontvangt wat hij nodig heeft, heeft ook eerder iets voor anderen over dan iemand die moet vechten voor zijn bestaansrecht.
Ook hebben zij meer tijd om met hun geliefden door te brengen, waaronder hun kinderen.

Laten we weer samen-leven in plaats van langs elkaar heen, zoals ik vaak om me heen zie. Zelfs binnen gezinnen.

Liefde moet vrije toegang hebben.
Mensen zijn sociale wezens en hebben elkaar nodig. Allemaal maken we deel uit van een geheel.
Zeker kinderen willen gezien en gehoord worden.Mijn wens is een eenheidsmodel, in plaats van concurrentiemodel. Elkaar helpen om verder te komen en van elkaar leren, in plaats van elkaar aftroeven.In harmonie leven met de natuur, in plaats van haar uitbuiten.

Mijn wens is een samenleving waar kinderen spelend kunnen leren, zich kunnen verwonderen en een band voelen met Moeder Aarde. Een plek waar zij zich gewenst en geliefd voelen. Een wereld waar ouderen hun levenservaring door kunnen geven aan de jongere generaties.Een wereld waar iedereen tot zijn recht komt.
Gehele programma:

www.ola.novaglobe.org/
Entree € 20,- voor lunch, borrel en papieren syllabus, aan de zaal te voldoen.

Sarah Morton.

This entry was posted in Actueel, Andersdenkenden, Maatschappij, Natuur and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.