Recensie Collision door Schrijverspunt.

‘Collision – De catastrofe’ gaat over een meisje van rond de vijftien jaar en haar lotgevallen op een school voor speciaal onderwijs, vanuit het perspectief van de leerlinge.

Centraal staan haar fascinatie voor een lerares en de angst voor een leraar die regelmatig zowel geestelijk als lichamelijk geweld gebruikt tegen leerlingen. Het is moeilijk voor haar om contact te maken met haar favoriete lerares. Als dit eindelijk lukt, wordt de lerares voor langere tijd ziek en doet de hoofdpersoon een schokkende ontdekking. Ook het overleven tussen andere klasgenoten en leraren blijkt een opgave die soms erg zwaar kan zijn. De veiligheid die de school zou moeten bieden is erg ver te zoeken.

Het boek is het eerste deel van de autobiografie van een autistische schrijfster en beklemmend goed geschreven. De inkijk in de wereld zoals zij die ziet is tot in detail uitgewerkt waardoor je helemaal kunt meegaan in haar belevenissen. De opmaak is wat druk, er mag wat meer wit op de bladzijden. Toch blijft het een knappe prestatie om zo goed te verwoorden hoe zij de wereld beleeft.

Een bijzondere en indringende kijk in de wereld van het kind. Een must om te lezen voor iedereen die met kinderen werkt.

© Alexander Cammans / Schrijverspunt

Datum toegevoegd: 27/06/2012 door Redactie Schrijverspunt

www.lezerspunt.nl

Beoordeling Recensie Collision door Schrijverspunt..

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This entry was posted in Andersdenkenden, Behandeling, Bewustzijn, Deskundigen, Heersende normen, Kinderen, Levensverhaal, Maatschappij, Moderne opvoeding, School, Verwerking ervaringen kindertijd, Ziektebeelden and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.