Recensie: De Duisternis Voorbij, door Boekenkast

Eind 2012 verscheen het boek ‘De Duisternis Voorbij’ van Sarah Morton. Een vervolg op de eerder uitgebrachte psychologische thriller ‘Ziek Van Angst’.
Hoewel ‘De Duisternis Voorbij’ perfect afzonderlijk gelezen kan worden, raden we toch aan zeker ook ‘Ziek Van Angst’ te lezen. Recensie:

http://boekenkast.jimdo.com/recensie-ziek-van-angst-sarah-morton/

We maken opnieuw kennis met de intussen 17-jarige Connor. Wanneer hij van een verzetstraining thuis komt, verneemt hij dat het WPC (Worldwide Prostration Collectief) tien belangrijke verzetsstrijders gegijzeld heeft.

Finn Hitler, de Verzetsleider, moet zich overgeven aan het WPC in ruil voor de vrijheid van de tien. De ambitieuze Connor is begaan met het lot van Finn en probeert met een wanhoopsdaad de Leider te helpen.
Niet veel later verdwijnen familievriend Alan en Megan, de zus van Connor. Alle gebeurtenissen verwijzen naar generaal Whispers, de grootste vijand van Connor. De Engel des Doods blijkt ook nog steeds actief te zijn, zij het onder een andere naam..
De moedige Connor gaat net als vijf jaar geleden de strijd aan om zijn dierbaren te redden. Hij gaat opnieuw de uitdaging aan om de wereld te redden tegen generaal Whispers en het WPC…

Sarah Morton (1987) schrijft al sinds haar 17e en dit is inmiddels al haar zesde boek.

‘De Duisternis Voorbij’ is opnieuw een spannende psychologische thriller dat zich in de toekomst afspeelt. In dit sciencefiction verhaal neemt de auteur geen blad voor de mond en geeft kritiek op bepaalde praktijken. Zo vergelijkt Sarah in haar boek het WPC met het Bureau Jeugdzorg en de Kinderbescherming.
‘De Duisternis Voorbij’ is meer dan een verhaal alleen, het is een maatschappijkritisch boek met een boodschap in verweven. Een boek dat de moeite waard is om te lezen.

ISBN: 978-90-817533-1-9 – Paperback – 310 blz. – Prijs: € 19,95 – Uitgeverij: Artscience

Website: De Duisternis Voorbij – Sarah Morton

 

This entry was posted in Actueel, Andersdenkenden, Boeken, jeugdzorg, Marteling, Psychiatrie, recensies, Sprookjes, Verwerking ervaringen kindertijd, Vriendschap and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.